Мікрозелень - це їстівні маленькі рослини, які доростають до пари справжніх листків. Вживання мікрозелені дозволяє повністю відшкодувати потреба організму у таких вітамінах: вітамін С, каротин, фосфор, магній, кальцій і залізо, які містяться майже у всіх вирощуваних культурах.
Також в різних рослинах містяться цілі комплекси вітамінів, наприклад, завдяки мікрозелені крес-салату людина може отримати вітаміни В, Е, РР, D, а люцерна подарує коктейль з груп А, С, Е і К. Також мікрозелень багатьох культур благотворно впливає на обмін речовин в організмі і імунну систему. Якщо узагальнити дані, то в мікрозелень міститься в 4-40 разів більше корисних речовин, ніж у дорослих рослинах тих же культур.